Vecka 20

Härlig start på veckan då vi gick hem till Ebba. Å och Lou. På vägen hem stannade vi till på en lekplats och sedan avslutade vi dagen med Bokstavslandet.

Veckans bokstav var Z och vi hittade riktigt många ord med z i faktiskt. Barnen tränade också på alfabetet och på att skriva ord som de själva kom på. Grej of the day var Pizza 😋 Barnen fick skriva ner sitt eget favoritrecept.

På matematiken jobbade vi med ordningstal. 1:a, 2:a, 3:e osv

I torsdags städade barnen sina lådor då det nu börjar närma sig avslutningen 😌 Vi jobbade med Trulle och bokstavsljud, första ljudet i orden. Resten av dagen blev det bokstavsbok och massage.

Idag har barnen jobbat vidare med sina sagor som de gör tillsammans med en klasskompis. Efter rasten träffade vi våra faddrar i skogen där de fick uppdrag att lösa tillsammans. En härlig stund med gott samarbete! Som vanligt avslutade vi med sångsamling där vi nu tränar på vårt uppträdande som sker på skolavslutningen.

# Kan nu meddela att barnens blivande lärare heter Malin Kärrbrand och hon kommer på besök måndag vecka 22. 😀

# Skolavslutningen är i ”gamla” idrottshallen kl 13:00. Barnen ska vara på plats 12:45 då vi går in tillsammans. Jag kommer stå utanför med skylt i hand (FC) för at ta emot.

# Jag skickar också med ett litet tips denna vecka. Då jag förstått att många barn är nyfikna på barnförbjudna saker på tex Ipaden och då jag hör vad de pratar om här på skolan så kan det vara en bra idé att spärra så de inte kan se allt. Vill inte komma med pekpinnar eller tala om hur andra ska göra men av egen erfarenhet vet jag att man absolut inte alltid har koll på vad de tittar på. 😊

Ha nu en riktigt skön helg! ☀️

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s