Vecka 16

Veckan började med en härlig promenad då vi gick hem till Ida, Elise och Erik. Hemma hos Ida väntade en överraskning. Festis och kex! Tack! 😀Vi passade på att kika efter vårtecken och plockade skräp på vägen. Vi fyllde nästan en hel sopsäck. Efter lunch tittade vi på Bokstavslandet.

På tisdagen var Kerstin i klassen då jag var hemma och kurerade mig. Veckans bokstav var C och barnen diskuterade vilka ord som börjar på denna bokstav och så målade de av sina cyklar.

Denna vecka har vi haft en teknikdag med olika aktiviteter i de olika klassrummen. Barnen blev indelade i blandade grupper och fick prova på alla tre alternativen under dagen. En mycket lyckad dag! Vi gick igenom bl.a. luft, densitet och problemlösning med hjälp av olika tekniker.

Igår startade dagen med att vi tillsammans gjorde en talrad på tavlan från 0 – 20 och sedan tränade vi på att ramsräkna till 100. Träna gärna hemma. Resten av dagen spenderades utomhus i det härliga vädret där barnen bl.a. letade efter olika bilder som börjar på C.

Idag har vi hjälpts åt sortera två påsar med sopor och det enda som inte gick att återvinna och som hamnade i brännbart var ett kuvert. Vi gick sedan till återvinningsstationen vid Östervi och lade soporna på rätt ställe. Efter rasten gjorde vi en del värderingsövningar med frågor där barnen fick tänka till om vad de själva tyckte och tänkte. Som vanligt avslutade vi med sångsamling och brevlådan. Trulle följde med Charleen hem.

# Glöm inte smörja in era barn nu om de går i kortärmat och shorts. 😊☀️

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s