Vecka 15

Nu är våren här och det känns ju fantastiskt. Vi passade på att kolla närmre på våra vanligaste vårblommor, målade av några i våra böcker och pysslade fram riktiga konstverk som nu hänger i hallen.

Veckans bokstav var P och barnen kom på en massa ord som började på den bokstaven. Vi lekte ”gissa ordet” och skrev på tavlan. En massa P:n var gömda i klassrummet och vi letade till vi funnit 32st! Grej of the day var Panda som vi nu kan en hel del om.

På onsdagen var det dags för matematik och addition. Vi räknade med kapsyler, klippte och klistrade och samarbetade två och två i ”fingermatte”.

Torsdag morgon började med idrott där vi körde Mattflytten och Ambulansen, efter en enligt barnen väldigt jobbig uppvärmning. Tillbaka i klassrummet jobbade vi med veckans bokstav och spelade olika språkspel.

Sista skoldagen för denna veckan hade vi besök av Livias mamma Ulrika. Vi pratade vidare om nedskräpning och återvinning. Denna dag handlade det om nedskräpning i våra hav och vad det ställer till med. Ugglan Ulla hade skickat kort från Trysil och Skelettet hade uppmärksammat en positiv handling i klassrummet vilket ledde till att två barn fick varsitt kompisarmband. Vi besökte biblioteket en halvklass i taget och avslutade dagen med sångsamling, Trulle och en häftig show!

# Vår lokalvårdare Advie har bett oss att bli bättre på att plocka upp saker som ligger på hallgolvet. Så hjälp barnen kolla under sin plats innan ni går hem. Nu kan ni också kanske rensa lite ibland kläder, ta hem sånt som inte längre behövs men även fylla på med extrakläder.

# Nästa vecka är vår student Michaela tillbaka! 😀

Önskar er en trevlig helg!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s