Vecka 11 (en vecka sent!)

Vi fortsatte vårt arbete med årstiderna med hjälp av vinterbingo och kort med de olika månaderna på. Vi sjöng månadsvisan och så tittade vi Bokstavslandet.

Veckans bokstav var J och tillsammans kom vi på massor av ord som börjar på den bokstaven. Vi ritade i våra böcker och Grej of the day var Jorden. Vi såg en intressant film där vi fick veta att Jorden också kallas Tellus och att det är en stenplanet. Denna dag tillverkade barnen också egna mappar som de ska lägga alla sina papper i.

Så var då dagen D här och det var dags för vår gosedjursfest! Vi fick presentera vårt gosedjur för de andra, vi lekte lekar, tittade på film, åt popcorn och hade disco. Det bästa av allt var nog att Trulsa kom och hälsade på och bjöd alla på glass.

På idrotten denna vecka hade vi gympa till musik och lekte en stafettlek. Sedan jobbade vi med veckans bokstav och spelade bokstavsbingo. Vi hann också med att fira Liam som fyllde år.

På fredagen gav ”Ulla” oss i uppdrag att skriva brev till en hemlig vän i klassen. Dessa brev delade vi sedan ut och barnen har fått ta med de hem för att skriva ett svar tillbaka. I halvklass gick vi sedan till biblioteket och den grupp som var kvar lekte ”kims lek” med Kerstin som också var i klassen idag. Vi tackar Liams mormor för besöket! 😀

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s