Vecka 10

Denna vecka startade vi upp tema året och började prata om årstiderna. Vi tittade på hur ett årshjul ser ut, vilka är månaderna i de olika årstiderna och vi tittade på filmen, ”Varmt, kall och mittemellan”.

Veckans bokstav var G och barnen skapade sin favoritglass genom att först göra en skiss innan det blev ett färdigt resultat.

På onsdagen genomförde barnen Vasaloppet i Furubergskogen tillsammans med sina faddrar 2c. På vägen fanns det uppdrag att genomföra och vi fick också smaka på blåbärssoppa. En härlig förmiddag i skogen! Tillbaka i skolan deltog vi i en röstning om vilken Mellolåt som är populärast på Furuberg. Vinnaren blev Benjamin Ingrosso!

Våra faddrar träffade vi även på torsdagen då vi gick ner till dom och lyssnade då de läste ur sina egna faktaböcker. Lite lek på skolgården tillsammans hann vi också med. När vi var tillbaka i klassrummet så arbetade vi vidare med våra årstider, då vår student Michaela visade barnen hur man kan göra sitt eget årshjul. De pratade också om begreppen cirkel, halvmåne, en fjärdedel, hel och halv. Titta gärna in i klassrummet och se de fina resultaten!

På fredagen fortsatte Michaela med att diskutera med barnen det här med hel, halv, en fjärdedel. Barnen fick samarbeta och lösa en del kluringar. Hur delar vi oss i fyra lika delar? Får alla plats i en fjärdedel? Vi jobbade också en del med veckans bokstav som ju kan vara lite klurig att skriva.

Vi tackar Michaela för en härlig vecka, det har varit så kul och lärorikt att ha dig här. Skönt att vi ses vecka 16 och 17 igen! Kram 😀

### VIKTIGT,, på onsdag vecka 11 är det dags för Gosedjursfesten! Alla barn får ha med sig ett gosedjur och då blir det party!👍🏼🍿💃🏼🤪

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s