V. 5

Veckan startade med att vi pratade om hur vi bor. Lägenhet? Villa? Radhus? Parhus? Vilken gata bor vi på och vilket nummer har huset. Barnen fick sedan rita/måla sina egna hem. Efter det så gick vi för att se vart Lucille, Ebba.N och Liv bor. Efter lunch blev det Bokstavslandet.

Veckans bokstav var Y och vi jobbade hela tisdagen på olika sätt med denna fina bokstav.

Onsdag var det som vanligt matematik och vi tittade lite närmare på tallinjen 10-20. De flesta kunde även denna väldigt bra. Kan vara klurigt med vart ettan ska sitta, först eller sist. Och vad händer om man sätter siffrorna i fel ordning. Vi jobbade tillsamman två och två för att se närmare på hur mycket egentligen varje tal är i antal.

Äntligen var det dags för jympa och efter uppvärmningen lekte vi en lek barnen själva valt för att sedan avsluta med yoga. Linda o Anita har fullt upp med att peppa barnen när de tycker det börjar bli jobbigt. Att det är meningen att det ska kännas i musklerna är något vi får påminna om 😊 <<<<<<
er jympan tränade vi på begreppen, större, mindre, mittemellan, störst och minst. Och så fick barnen bekanta sig med korsord.

Idag fredag har vi jobbat med Fonomix. Ny munbild var tungrullaren och "krumeluren" R! Vi delade på klassen, där hälften spelade bingo och hälften gick till biblioteket och sedan bytte vi. Dagen avslutades med skönsång från Ebba. Å, Liv och Elis. Trulle följde med Liv hem denna helg.#Glöm ej att vi ska till Sjöarmossen den 15:e feb. Säg till om ni inte har skridskor då vi har några som kan låna ut. Och säg till om ni har lust och möjlighet att följa med.

># På onsdag är Linda på utbildning och Kerstin Lundgren är i klassen istället.

># Under vårterminen kommer vi att gå hem till alla för att se hur barnen bor och är det någon som misstycker att vi kikar runt husen så säg gärna till! Eller om man som förälder kanske är hemma för att sova efter skiftarbetet. 😊

Trevlig helg!!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s