V.4

Veckan startade med temat JAG, där vi diskuterade våra namn. Vad heter vi? Varför? Hur många namn har vi? Förnamn, mellannamn och efternamn. Vi kollade också efter vilka namn som är vanliga i andra länder. Barnen jobbade sen med stencilen ”allt om mitt namn”.

Veckans bokstav var Ö och barnen skrev ö-ord på tavlan och så letade de efter ö i en text för att sedan välja ut några som de skrev ner. Grej of the day var Öresundsbron.

På matematiken jobbade vi vidare med hälften och dubbelt som kan vara lite krångligt. Vi jobbar både praktiskt med tex kapsyler, pennor, legobitar m.m och skriver på arbetsblad.

I Trulleboken jobbade vi med sammansatta ord och barnen var väldigt kreativa och kom på en hel del roliga ord. I Fonomixen jobbade vi med bokstaven a.

Denna veckan fick vi 4 hjärtan av Ulla vilket innebar 4 kompisarmband. När vi delat ut dem så lekte vi olika samarbetslekar och så fick barnen en affisch som vi ska fylla med fruktklistermärken. När den är fylld ska vi i klassen ha disco med våra gosedjur! 😀 <<
nan veckan var slut så sjöng Ella, Ebba och Älva ett par sånger för oss. Trulle följde med Ella hem!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s