V.2

Hej igen!

Denna vecka som ju blev lite kortare rivstartade med former. Vi lär oss kvadrat, rektangel, triangel och cirkel genom att undersöka konkreta saker i vårt klassrum, öva med stenciler och bygga former med kaplastavar.

På Tordagen fick barnen göra nya plastfickor då de gamla blivit utslitna eller borttappade. De repeterade och jobbade med bokstaven Å och en del av dagen ägnades åt att diskutera känslan rädd.

Sista skoldagen för denna vecka inleddes med Fonomix där vi lär oss ljuden på våra bokstäver genom att följa sagan ” den fantastiska uppfinningen”. Trulle hade en uppgift till barnen i sin bok som passande nog handlade om former och när barnen var klara berättade Trulle att han nu kommer vilja följa med alla barnen hem till dem över helgen för att se hur alla bor och har det. ( se info nedan ) Efter den gemensamma sångsamlingen läste vi klart boken ” kackel i grönsakslandet ” som vi fått låna av Elton. Innan vi avslutade skoldagen fick vi också läsa Ellas bok om hennes resa till Thailand. En fantastisk bok hon skrivit alldeles själv och som var fylld med spännande bilder och text.

# Trulle är denna helg hemma hos Valdemar och med sig har han sin lilla väska och en dagbok. I dagboken skriver ni vad Trulle får vara med om när han är på besök hos just er och ta gärna något foto som ni mailar mig. (Adress står i boken) Vi lottar varje vecka om vems tur det blir.

# Nästa vecka kommer vi börja på temat JAG och då kommer vi bl.a. prata om våra namn. Prata gärna med barnen om vad de heter i mellannamn, och kanske varför de har fått de namn de har och om de är döpta eller kanske hade namnceremoni.

# Den 15:e februari kommer vi att åka till Sjöremossen för att åka skridskor tillsammans med övriga elever på skolan. Om det är någon förälder som vill åka med så är det jättekul och stöttande men då bra om man kör egen bil. Vi kommer vara där hela skoldagen och skolan bjuder på korv med bröd, men ta gärna med en egen fika och dricka också + varma kläder. Jag meddelar detta i god tid så ni har möjlighet att skaffa skridskor, fråga vänner och bekanta om lån eller kanske kolla på second hand som jag vet har haft en del. Hittar ni inga så meddela mig så ska jag se om jag kan låna ut ett par stycken. Som gammal bandyspelare 😊 kan jag säg att slipade skridskor är en fördel då man ska lära sig ta sig fram på isen. (Tror att man kan slipa i Varbergs ishall)

Ha det gott!

Annonser

2 reaktioner på ”V.2

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s