V. 50

Linda startade veckan med årets julabad på Stenugnsbaden, så nu en man ren o fräsch 😉 Kerstin kom till undsättning och hjälpte Anita i klassen. De startade dagen med kalendern, pysslade jultomtar, pratade om varför vi firar jul och vad advent står för. Kerstin hade också med sig arbetsblad där advent och matematik kombinerades på ett bra sätt.

I tisdags kunde vi njuta av snön och vi passade på att vara mycket ute. I kalendern idag låg det två fiskar som syftade på veckans bokstav som var F. Barnen målade vackra och fantasifulla fiskar med vattenfärg. Grej of the day var ”familj” och det blev en intressant och lite allvarlig diskussion om hur en familj kan se ut. För ett par barn blev det lite jobbigt med vetskapen om att en del föräldrar ibland flyttar isär. 😌 I sina böcker ritade de sedan sina egna familjer.

Vilken mysig onsdag vi hade! Dagen startade med att vi fick titta på 5:orna och deras superfina Luciatåg. Tillbaka i klassrummet åt vi frukt och Linda läste ur vår kapitelbok. Efter rasten hade Anita o Linda tänt ljus på borden och dukat fram pepparkakor o saft. Vi arbetade tillsammans med några arbetsblad där julen kombinerades med matematik.

I torsdagens kalender låg det ett julkort från Trulle där han uppmanade barnen att tillverka egna julkort och då till en hemlig vän i klassen. De fick fick dra ett namn med hjälp av våra glasspinnar, måla, skriva God jul och önskar och sedan lägga det på brevlådan. Tillsammans med Anita pratade och ritade barnen känslan GLAD! Och dagen avslutades med en massagestund.

Idag fredag bad Trulle alla att berätta vad de önskade sig i julklapp och sedan fick barnen höra början på sagan om Moa och Sven och deras fantastiska uppfinning. Hur man kan rita pratet med hjälp av krumelurer. Vi tittade på en film om tomten och hans försvunna renar och efter sångsamlingen delade vi ut alla fina julkort! Barnen är så fina mot sin ”fröken” och idag fick jag en julklapp och ett gulligt brev 😊

Sist men inte minst så vill jag ödmjukast tacka för den fantastiska korg jag idag fick av er alla, helt otroligt uppskattat. Tusen tack, ni e så goa och jag känner verkligen att ni alla är positiva och lätta att samarbeta med! TACK!!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s