V.48

Denna vecka började ju på tisdagen och vi startade dagen med att öppna 4 påsar i vår kalender. Vi fick målarbilder, adventsvers och ljusstake, en julklapp med nya spel i och och en massa lappar med olika bilder. Dessa bilder gömde Linda i klassrummet och barnen letade upp just sin bild och arbetade sedan 2och 2 för att skriva vad det var på just deras bilder. När alla skrivit kom vi fram till att alla ord började på bokstaven T. Alltså veckans bokstav T! Vi målade vackra julbilder som vi limmade fast på vår julgran i hallen. Och veckans Grej of the day var självklart Tomten! Linda berättade om att de förr i tiden trodde att alla gårdar hade en liten gårdstomte, alltså inte den Tomten som kommer hem till oss på julafton.

På onsdagen var det så äntligen dags förjulpyssel och vi varvade pyssel med lek och arbete med siffran 10. Dagens resultat blev vackra julgranar!

På torsdagens idrott kollade Linda och Anita av barnens rörelseförmåga då de testades på olika stationer. Hoppa jämnfota, hoppa på ett ben, rulla och krypa. Viktiga förmågor som vi alla bör kunna. Vi fortsatte sedan jobba med känslan ledsen och arbetade även vidare med bokstaven T.

Gissa om barnen blev glada för dagens påse i vår kalender? Idag var det nämligen dags för pepparkaksbaket och det blev en härlig stund med julmusik i bakgrunden. Vi delade upp klassen i hälften och när den ena gruppen bakande var den andra på lekplats. På väg till lekplatsen testade vi om kunde springa lika fort som vinden. Vi kollade väderappen men hade inte en chans då vi sprang 10 meter på 3 sek medans vinden fixade det på 1 sek! 😂 Efter sångsamling fick vi smaka de goda pepparkakorna, resten sparar vi till ett annat tillfälle.<<
Å MÅNDAG ÄR LINDA LEDIG MEN ANITA OCH KERSTIN ÄR I KLASSEN.

# GLÖM EJ LUCIA PÅ ONSDAG!

# OCH NI HAR VÄL LAGT IN PÅ TEMPUS OM BARNENS NÄRVARO PÅ LOVET SOM ÄR PÅ RUBINEN V. 52 och v. 1. Från den 8:e januari är vi på Diamanten.

# PÅ GRUND AV PLATSBRIST SÅ KAN TYVÄRR INGA FÖRÄLDRAR NÄRVARA VID LUCIA OCH JULAVSLUTNING.

Önskar er en skön helg! 👋🏽😃

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s