Vecka 48

Hej på er!

Vi började veckan med att fortsätta temat fåglar och koncentrerade oss på de olika delarna på kroppen. Näbb, vingar, ben m,m. Vi tittade närmare på Talgoxen och målade av den i dess riktiga färger. Alla barnen gjorde också fina pappersfåglar som nu hänger i vår gren i klassrummet. Vi hann också med bibliotek och Bokstavslandet innan dagen var slut.

Veckans bokstav var denna vecka Ä. Vi håller oss till rutinerna och gör allt i vanlig ordning. Barnen kom på en massa bra ord, bl.a. Älska. Detta ord fick oss att diskutera vad det innebär att älska någon, vilket ledde till att de gjorde fina hjärtan och skrev ”jag älskar dig” till valfri person/personer och djur. 😊 Veckans grej of the day var Älg, skogens konung som kan bli uppåt 2 meter hög!

På onsdagen var jag (Linda) lite krasslig och var hemma. Kerstin och Anita hade klassen där de jobbade med siffran 9 och det lite kluriga begreppet hälften. Barnen fick på olika sätt vrida och vända på detta och insåg att man kan dela en sak på hälften (halva) men också dela upp ett antal saker i hälften.

På torsdagen var Anita i klassen och de jobbade med bokstav Ä med hjälp av stencil, men skapade också läckra äpplen. När det var dags för temat känslor jobbade de med känslan ledsen. Och dagen avslutades med ”mänskligt memory”.

Idag var det så äntligen dags för 1:a dec och nedräkningen kan börja. Trulle, Lilltomten och Linda hade varit i skolan på kvällen och gjort lite julmysigt och satt upp klassens kalender. Barnen ska få dra varsin påse fram till skolavslutningen och i varje påse kan det ligga ett uppdrag, ett paket eller något annat som är till hela klassen. Idag var uppdraget att tillsammans skapa en julgran som nu sitter utanför vår klassdörr. Efter rasten började vi på temat språk och Fonomix. Ett arbetssätt som utgår ifrån språkljuden och som gynnar läsinlärningen. Efter sångsamlingen läste vi upp de böcker som en del barn skrivit under veckan och även de brev som låg i brevlådan.

Trevlig helg! 😀

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s