Vecka 46

Vi startade upp veckan med att prata om fåglar och de fåglar som vi oftast ser här vi bor. Barnen kunde redan många fåglar och hade många förslag att komma med. De fick önska några stycken och vi använde oss sedan av Lindas fågelbok för att lyssna på hur de olika fåglarna lät. Spännande! Efter att ha ätit frukt gick vi sedan till skogen. Några valde att leka på Bmx- banan och vissa var i skogen och lekte. En härlig förmiddag med mycket frisk luft. När vi ätit och var tillbaks i klassrummet tittade vi i vanlig ordning på Bokstavslandet.

Veckans bokstav blev M,m. Ordet i ”hänga gubben” blev Warszawa, men då bad Trulle barnen att vända på den första bokstaven. Aha! M! Barnen tillverkade fina collage tillsammans med en massa m från olika tidningar. Grej of the day var Myrslok, ett mycket märkligt djur som bor i Sydamerika och äter termiter.

Veckans matematik handlade om siffran 8, jämna och udda tal och vi diskuterade vad ordet addition betyder. Barnen jobbade sedan flitigt med hjälp av mattespel, arbete 2 och 2 och stenciler. De fick också en utmaning där de efter att ha fått varsitt nummer skulle ställa sig i rätt ordning utan att prata med varandra. Detta gjorde de i två grupper med tio barn i varje och det var intressant att se hur de löste ”problemet”.

På torsdagen var det dags för besök av 2c som hade skrivit egna faktatexter om olika saker som de delgav oss. F-barnen får sedan allihop berätta vad de kom ihåg om det som sagts. Det är allt lite pirrigt att prata inför så många och ”stora” barn. Vi fortsatte sedan arbetet med känslan arg och tittade på en passande film. Dagen avslutades med favoritleken ”Rörelseleken”.

Fredagen startade med diskussion om hur man är en bra vän och vi gjorde en övning där vi tränar på att ta ställning till olika påståenden. Ska jag göra som kompisarna eller ska jag göra som jag själv tycker och känner? Efter rasten tittade vi i Trulles guldlåda och där låg en massa bilder som man kunde lägga i en viss ordning så det blev en kortare saga. Barnen jobbade två och två där de diskuterade vad som var början, mitt och slut. Vi övade också på detta i Trulleboken. Efter sångsamlingen läste vi alla brev i brevlådan och Linda delade sedan ut varsin fredagskram till alla innan vi sa hej då!

# Det närmar sig jul och snart dags för att pyssla. Skicka gärna med toarullar så kan vi använda dem. Tack!

Trevlig helg önskar jag alla! 😀

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s