Vecka 45

I måndags var Linda ledig och ägnade dagen åt att packa upp resväskor 😊 De som var i skolan slapp detta och ägnade sig istället åt att pyssla, leka i skogen och att titta på Bokstavslandet tillsammans med Anita. De fina ”lövrävarna” ser ni i hallen. 

Veckans bokstav denna veckan blev V. Barnen ritade och skrev v-ord i sina böcker och Grej of the day var något så spännande som Varanödlan. Världens största ödla! 

I onsdags pratade vi om siffran 7. Hur kan vi dela på den? Vi skrev alla alternativ på tavlan. Är den ojämn eller jämn? Linda gjorde tal på tavlan och med hjälp av bilar, pennor, kulor m.m så klarade vi alla uträkningar galant. Barnen räknade sedan addition på egen hand med hjälp av räkneblad. Sedan gjorde vi en talrad på 6, med pärlor och piprensare och barnen utmanade varandra genom att fråga hur många de hade gömt i handen. Vi tackar Lucilles mamma Louis för besöket!


Ojämn vecka och då dags för idrott. Vi värmde upp till lite härlig musik, lekte lekarna Tåget, Bläckfisken och Lyckoringarna. Barnen tycker alltid att idrottslektionen är rolig och för kort 😊 Några veckor framöver kommer vi på torsdagar prata om våra känslor och denna torsdagen var det känslan arg! Hur känns det? Hur låter vi? Hur ser vi ut? Barnen ritade hiskligt arga gubbar! Dagen avslutades med rörelsememory.

Idag har vi arbetat med meningar. Ordföljd, hur blir det om vi kastar om orden? Vilka knasiga meningar det kan bli! – Barn alla hej! Barnen hittade på egna meningar med minst tre ord. Vi gjorde viskeleken. När 20 barn viskar till varandra en menig blir det sällan rätt i slutet! 😂 Efter sångsamlingen läste vi upp breven som låg i brevlådan, Dizas saga och Livs julkort! Härligt att se hur barnen så snabbt utvecklat sin skrivförmåga och att de bjuder på sig själva och stolt visar upp för klassen vad de åstadkommit. 😀👍🏼 Idag fick vi också njuta av en dockteater som några grabbar spelade upp! Oj oj oj, den va spännande! 

Trevlig helg allihop! 😀🌤

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s