Vecka 42

Vi började veckan med att prata om vad FN betyder och vad dom gör. Det blev en intressant diskussion i klassen om vad krig och fred är. Efter att ha tittat på en film om barnkonventionen så pratade vi om barns rättigheter och om hur barn runt om i världen har det. Dagen avslutades med en lite mer lättsam film, Bokstavslandet!

I tisdags var det en speciell dag då alla barnen själva fick bestämma vart  och med vem de skulle leka. Alla klassrum stod öppna och vi hade 2h med härlig lek. Alla barnen var positiva till att få chansen att vara i andra klassrum och få leka med andra kamrater. När vi sedan var samlade i klassrummet igen så spelade vi Djurbingo och lekte sifferleken. Vi tackar Eriks mamma Frida för besöket! 

På onsdagen var det dags för matematik igen och då var även vår rektor Johanna på besök. Vi jobbade med siffran 5, tränade på tärningen, spelade mattespel och övade på att sätta streck för antal. 

I torsdags besökte vi våra vänner i klass 2c som berättade för oss om landet Kina. När vi var tillbaka samarbetade barnen två och två och gjorde fina collage om ”barns rättigheter”. De klippte ut bilder och skrev egna passande meningar. Vi avslutade med ”mänskligt memory”.

Skolveckans sista dag är här och idag har vi fortsatt träna på vad en mening är. Det är lurigt med det här med ord och meningar. Vad är vad? Jag visade på exempel hur svårt det är att läsa om orden står för tätt. Ett tips är att lägga ett finger emellan orden. Med hjälp av kapsyler fick barnen räkna och svara på hur många ord de hörde i meningar som jag sa. Svårare än vad man kan tro då en del barn räknar även stavelser. Efter rasten jobbade de 2och 2 och tränade på att stava ord med hjälp av Bornholmsappen. Som vanligt avsluatde vi med sångsamling och läste brev som låg i brevlådan. Jag fick även läsa en saga för klassen som Ella gjort alldeles själv! För sexåringar finns inte något rätt eller fel när det gäller skrivriktningen 😊

PÅ FREDAG ÄR DET DAGS FÖR FC OCH HA LITE FEST. HALLOWEENPARTY! Barnen får gärna komma utklädda på morgonen. 👻👹

Önskar alla en trevlig helg!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s