Vecka 41

I måndags repeterade vi trädets olika delar och kom in på att träden är viktiga för våra fåglar. Då lärde vi oss att det finns flyttfåglar och stannfåglar. Hur kan se skillnad? Fråga barnen om näbben så kan de berätta för er. Vi klippte och klistrade i våra böcker. Vi gick sedan till ”hemliga skogen” där barnen byggde koja, ”fiskade” och ”gjorde eld”. Sist på dagen tittade vi på ”fem myror är fler än fyra elefanter”. 

Denna vecka var det bokstaven N som låg i kistan. Vi bildade korta N-ord på mattan med hjälp av bokstäver och som vanligt hade vi Grej of the day. NORGE. Vi tittade på film och målade Norska flaggan.

På matteonsdagen tränade vi på tärningen igen. Vad är det för siffra som inte syns? Det var inga problem för barnen att lista ut. Vi använde bl.a. kroppen som hjälpmedel och spelade mattespel och Ipad tillsammans två och två. 


I torsdags var det dags för en efterlängtad idrottslektion. Vi värmde upp till härlig musik och sedan hade vi stationer runt om i hallen. Barnen tränade balans, bollsinne och kroppskontroll. Efteråt var det dags för arbete med veckans bokstav och så hann vi med leken ”mänskligt memory”. 

Igår Fredag hade Trulle rest till skogen och hem till Trulsa så vi fick i uppgift att rimma tillsammans med Rim-Tim. Linda läste meningar som barnen fick avsluta…                                  t.ex.  -En mus i ett ___!  Barnen fick tre bilder där de skulle välja ut de två som rimmade och så fick de skriva egna rim på tavlan. På sångsamlingen idag pratade vi lite om vad fred betyder och så sjöng vi några sånger som vi ska sjunga på FN- dagen tillsammans med övriga elever på skolan. 

Som vanligt har vi haft en hel del ”fri lek” och barnen är fantastiskt kreativa och leker väldigt bra med varandra. De målar, ritar, tillverkar böcker, leker skola, bygger och konstruerar! Ett par av barnen gjorde en skylt till hallen och så fick jag en alldeles egen namnskylt till min låda +ett vackert hjärta som gjorde mig så glad. 😀

Från och med nästa vecka kommer det ske lite förändringar bland oss pedagoger då Linda Chef  kommer vara på heltid i A-klassen. De tider Linda varit i klassen kommer nu istället Anita att täcka upp. På detta sätt blir det mer kontinuitet då Anita redan är i klassen på torsdagar. Vi är alltså två pedagoger måndag, onsdag och torsdag. 😊

Nu ska jag äta popcorn och dricka……..saft! 😜Ha det gott!

 //Linda 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s