Vecka 40

Bättre sent än aldrig. 😊

Veckan började med ett riktigt oväder vilket gjorde att vi tillbringade förmiddagen inne och vi pratade om hur ett träd är uppbyggt vilket barnen sedan repeterade i sina böcker där de ritade och skrev ord som gren, stam, rot m.m. Vi diskuterade också varför träden är så viktiga för oss. Efter lunch tittade vi på Bokstavslandet som handlade om bokstaven R. 

På tisdagar är det alltid veckans bokstav och i kistan låg den vecka bokstaven E,e. Efter att ha hört på saga och gjort hänga gubben så klippte barnen ut olika e i veckotidningar och gjorde fina collage. Det är bra då de lär sig att bokstäver kan se lite olika ut beroende på typsnitt. Grej of the day var denna vecka Elefanten!

I matten denna vecka fick barnen en utmaning då de skulle lyssna efter hur många kapsyler jag släppte ner i en burk. För att göra det svårare ställde jag sedan följdfrågor såsom, – Om jag tar två kapsyler till, hur många ligger där i burken då? Barnen var väldigt koncentrerade och som belöning bjöd Trulle barnen på kanelbulle då det var kanelbullens dag. 😊 Vi jobbade vidare genom att spela spel 2 och 2. Mattegubben! Och avslutade dagen med att undersöka siffran 3 lite närmre och jobbade med stencil.

 
I torsdags gjorde vi ett uppskattat besök i klass 2c. De berättade för F-barnen om Gibraltar och om alla apor som bor där. Kul! När vi var tillbaks i vårt klassrum så arbetad vi med veckans bokstav och lekte olika lekar och gjorde heta stolen.

På fredagen startade Trulle upp arbetet med vad en mening är för något. Vi hjälptes åt att bilda meningar om alla barn i klassen, tex  – Mio har mörkt hår. Hur många ord innehåller den meningen? Vi diskuterade hur viktig det är med stor bokstav och punkt. Idag hade också Ugglan Ulla lämnat ett brev till barnen där hon skrev om hur bra och fina barnen varit mot varandra. Hon skickade med två ”dilemman” som vi diskuterade och barnen hade många bra lösningar. Det blev en bra stund där vi alla reflekterade hur vi ska vara mot varandra. Ett av barnen i klassen fick dra ett kompisarmband ur Ullas korg. Som vanligt avslutades dagen med sångsamling. 

Tack för en härlig vecka! 🌤

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s