Vecka 39

Vi började veckan med att repetera vad klorofyll finns och vad som händer med löven på hösten. Barnen målade ett bildcollage på träd från olika årstider med hjälp av fingertryck. Vi gick på utflykt där vi lekte ”tunnelleken” och lekte i skogen. Innan dagen var slut tittade vi på Bokstavslandet. 

 I tisdags hade Trulle gömt kistan riktigt klurigt men barnen hittade den till slut. I vanlig ordning lyssnade vi på Trulles saga, gjorde ”hänga gubben” och ”ett skepp kommer lastat”. Veckans bokstav blev R och den kan vara lite klurig att uttala. Grej of the day handlade om Regnbågen och barnen målade vackra regnbågar i sina böcker.Matteonsdagen bjöd på tallinje som barnen fick hjälpa till att färdigställa då fröken hela tiden glömde siffror.. ? Vi tränade på tärningsbilderna och skrev siffror på tavlan. Hur många tänder har vi tappat i klassen? Tror det blev…. 58st! Vi jobbade 2 och 2 med ett tärningsspel, pratade om siffran 2 och räknade leksaker i ett skyltfönster.

På torsdagen hade vi efterlängtad gympa/idrott där vi lekte en samarbetslek och gjorde en hinderbana. När vi var tillbaka i klassrummet jobbade vi med veckans bokstav med hjälp av stenciler och innan vi avslutade dagen lekte vi ”heta stolen” och ”pomperipossa”.

Idag fredag har vi avslutat Trulle och Rim-Tims tema om rimord. Vi rimmade på saker vi såg i Trulles hus och gjorde egna rimteckningar. Linda fick god hjälp av Valdemar då han skrev alla orden på tavlan. Barnen arbetade 2 och 2 med Ipads där de spelade rimspel. Efter dagens sångsamling firade vi Elton som fyllt år! 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s