Vecka 38

Vad är det för årstid nu? Hur ser vi det? Och vad händer med löven, varför blir de i andra färger? Detta var frågor vi ställde oss och vi lärde oss ett svårt ord….Klorofyll! Barnen målade löv i olika färger i sina böcker och vi tittade på Bokstavslandet, bokstaven O. Veckans bokstav blev O som i Orm! Barnen kom på flera ord och vi kunde nu bilda ord av de bokstäver vi hittills haft. Hur många ord kan ni få ihop?  A. S. L. O.                                                    Grej of the day var just Orm och vi tog reda på vilken som var den längsta och vilken som var den giftigaste! Barnen ritade och skrev i sina böcker.

Det var sedan dags för vår matteonsdag och vi pratade om hur många siffror det finns. Tänk att det bara finns 9 siffror men väldigt många tal! Vi gjorde stapeldiagram på tavlan och jobbade 2 och 2 med att göra egna stapeldiagram i boken och räknade antal med hjälp av Ipads. Dagen avslutades med att vi tillsammans gjorde ett snyggt collage med siffran 1. 

Torsdag= studiedag och fritids för vissa. 

Nu är det fredag och barnen fick idag uppleva sin första skoljoggen! Lite pirrigt att vara tillsammans med de stora barnen och på lite okänd mark (slingan i Furubergsskogen). Men vi var många vuxna ute i spåret och barnen klarade det galant! De fick gå eller jogga och blev avprickade för varje varv. Tillsammans i FC blev det 51 varv!!! 😀👏🏼✌🏼 över 6mil! När vi efteråt fyllt på med energi (frukt) kom 2:orna på besök och läste fakta om Förenade Arab Emiraten för oss. Som vanligt hade vi sångsamling och avslutade veckan med lekar i klassrummet. Pomperipossa och Sifferleken. 

Nu har vi gått ett tag och barnen börjar bli en härligt sammansvetsad grupp där alla regler och förhållningssätt börjat sätta sig. Jag (Linda) tragglar på om det viktiga med att lyssna på kamraterna, visa hänsyn och räcka upp handen. Alla vågar prata inför gruppen vilket är fantastiskt roligt och visar på trygghet! 😀

Jag vill be er att ta er tid att kolla era barns extrakläder och se till att de har bra regnkläder och stövlar. Vi har ju tyvärr haft otur med vädret och kläderna har verkligen fått bekänna färg. Det är några som inte har kläder som riktig tål de regnskurar vi blivit utsatta för. Vanliga överdragsbyxor och jackor räcker sällan till.

Önskar er en trevlig helg!! 🌤

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s