Vecka 37

Veckan började med att vi diskuterade hur vi gör om vi går vilse och barnen hade mycket förkunskaper om detta. Vi tittade på en film om Vera som går vilse. Vi gick sedan till ängen på Karlberg där vi lekte lekar och åt vår frukt. Sista passet för dagen tittade vi på Bokstavslandet som handlade om bokstaven S.

Tisdagar gömmer Trulle veckans bokstav och denna vecka var bokstaven L! För barnen är det tryggt med rutiner och vi gör samma procedur varje vecka med Trulles saga, ”hänga gubben” och ett skepp kommer lastat. Grej of the day var denna vecka Lucia. Hua, vilken ruggig historia!

I onsdags arbetade vi med matte hela dagen. Par, vad är det och vad har vi för par på kroppen? Barnen kom på massor… 😀 Vi jobbade med lägesord och placerade vår ”skrutten” på olika ställen i rummet. Under, över, bredvid, bakom m.m. Vi repeterade även mönster och utmanade barnen lite extra med olika arbetsblad.

På torsdagen var lyckan stor för de flesta då vi hade idrott! Vi värmde upp, lekte samarbetslek och körde lite konditionsbana. Alla barn som hade handduk med sig vågade duscha! Bra! 😀 Tillbaka i klassrummet jobbade vi med veckans bokstav och gjorde ”heta stolen” där vi får möjlighet att lära känna varandra bättre. 

Veckans sista dag ägnade vi åt Trulle och hans kompis Rim-Tim. Vi tränade på att rimma, vilket är svårare än vad man kan tro. Vi fiskade rimfiskar och jobbade i vår Trullebok. Innan skoldagen var slut så träffade vi de övriga f-klasserna och hade sångsamling. 

# Nu har vi startat med inskolningssamtal och de flesta har fått en inbjudan. Bra om jag kan få tillbaka svarstalongen så snabbt som möjligt. 

# Vid skoljoggen är det viktigt att barnen har sköna skor!

# Kolla barnens extrakläder och regnkläder! 😊🌧🌦


Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s