Vecka 36 

Hej

Vi startade veckan med att gå till vår ”lilla skog” där vi repeterade vad Allemansrätten innebär. Vi hade fri lek och det samlades fynd och byggdes kojor. Barnen blev idag indelade i två grupper som de döpte till Regnbågarna och Glittergrodorna. Efter att ha sprungit ett par varv på BMX- banan så gicknden ena gruppen till biblioteket och den andra gick in och gjorde en liten naturutställning i hallen.

I tisdags hade Trulle gömt ytterligare en bokstav i sin kista och denna vecka var det S. Vi läste saga och gjorde ”hänga gubben”. Ett skepp kommer lastat med massor av ord som börjar på S. Mycket fri lek innan det var dags för ”Grej of the day”, som denna vecka handlade om solen. Barnen målade och skrev i sin ”gröna” bok.

På onsdagen arbetade vi med matte hela dagen och vi gjorde mönster på alla möjliga sätt. Det är inte helt sjävklart och lätt det här med vad ett mönster är. Men innan dagen var slut hade barnen målat varsin fin tumvante med vackert mönster. 

Torsdagen började med samtal om vänskap. Vad är vänskap, hur är en vän och hur är du som vän? Vi tillverkade kompisarmband som vi slog in i presentpapper och som vi la i Ullas korg. Varje vecka ska ett barn få dra ett paket och de får sedan behålla det armband dom får. Sedan fick vi besök från barnen i 2 C som läste egengjorda faktatexter för oss. Detta samarbete kommer ske varannan vecka. Mycket bra, då dessa barn kommer bli faddrar till våra F-barn då de börjar skolan nästa år. Vi avslutade dagen med namnlek och en lära-känna-lek som heter ”heta stolen”. 

I skrivandets stund är det fredag och vi har idag träffat Trulles kompis Rim-Tim som bara kan prata om det rimmar. Vi fick alla en sak i handen som vi skulle finna rim till och vi arbetade i vår nya Trullebok. Som vanligt så träffas vi alla klasserna varje fredag på sångsamling och diskuterar saker som behöver diskuteras och  sjunger o dansar tillsammans. Vi avslutade denna vecka med vår sifferlek som idag vanns av mig…..Linda!! Woop woop!! ✌🏼

Glöm inte kolla plastfickorna…. snart dags för inskolningssamtal!

Tack för denna vecka! Ses snart. 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s