Vecka 35 

Oj vad en vecka får fort!

På måndagar kommer vi ha naturdag och kommer tillbringa en stor del av dagen i skogen. Vi började med att prata om Allemansrätten då det kan vara bra att veta vad man ska tänka på när vi leker i skogen. ”Inte förstöra och inte störa”  Dagen avslutades med att rita och skriva i våra böcker om något vi lärt oss under dagen. 

Tisdagen inleddes med att Trollet Trulle hade gömt veckans bokstav i sin kista. Efter att ha läst en saga och gjort ”hänga gubben” så tittade vi i Kistan och bokstaven var A. Efter lunch tog vi gruppfoto och enskilda foton, vilket barnen klarade galant.

Matematik kommer vi jobba med varje onsdag och vi startade upp med att prata om vad matematik är för något och när det kan vara bra att kunna. ”Finn fem fel” och ”Vad ska bort” var två saker vi testade på. 

Då var det torsdag och äntligen dags för idrott. Vi fick lära oss hur man gör i omklädningsrummet, vilka regler som gäller i gympasalen och så avslutade vi med leken ”Bläckfisken”. Tillbaka i klassrummet så arbetade vi med veckans bokstav och lekte samarbetslekar på fotbollsplanen. 

Fredagen började med ”grej of the day”. En kort presentation av något som börjar på veckans bokstav. Denna vecka var det Astrid Lindgren. Efteråt får barnen skriva, rita och limma bilder i sin GOTD-bok. När vi åt frukt kom vår rektor Johanna på besök och läste en saga för oss. Efter rasten fick barnen äntligen träffa Trulle som ska följa oss hela året och tillsammans med honom ska vi jobba med det svenska språket. Sedan var det dags för veckans sångsamling som vi har tillsammans med de övriga klasserna. 


Önskar er en trevlig helg och hoppas att få se er på tisdag då det är föräldramöte!

Linda och Linda. 😀

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s