Vecka 34 Första veckan!

Hej på er!

Wow, vilken start! Nu har ni nog trötta barn där hemma efter en intensiv första vecka i skolan, där allt är nytt och jag tjatat om alla nya regler!

Vi startar varje dag med en samling på mattan där vi sjunger en morgonsång och veckans hjälpare (två barn) läser på almenackan var det är för dag, datum och namnsdag. Sedan går vi igenom dagens schema med hjälp av bildstöd på tavlan. Jag uppmuntrar barnen till att gärna prata inför gruppen och de får möjlighet på samlingen att berätta saker för sina kamrater. 

Under veckan som gått har vi gjort många lekar som uppmuntrar just till att tala inför gruppen och stå för egna åsikter. Namnlekar har vi gjort en del också för att lära varandras namn. Vi har haft långa stunder med fri lek och även regellekar utomhus. 

Barnen har fått bekanta sig med Ugglan Ulla som ser allt bra och positivt som händer i klassen. Hon skickar då små hjärtan med meddelanden på till barnen som en uppmuntran. På detta sätt uppmärksammar vi och stärker det positiva. Ullas kompis Skelettet kan magi och det kan hända underliga saker i klassrummet ibland. 

Namnskyltar har tillverkats och idag fick barnen sin första bok där de fick rita och skriva om något som de tänkte på när de blickade tillbaka på veckan som gått. 

Efter bara en vecka kan jag säga att det är en fantastisk grupp med supergoa barn där alla vågar göra sin röst hörd. Det kommer bli ett kanonår……när bara alla regler och förhållningssätt satt sig. 😉 

# Nästa vecka på torsdagen har vi gympa, men denna första gång behöver de inte ha några kläder med sig. Vi går ner och bekantar oss med gympasalen och omklädningsrummen. I fortsättningen ska de ha med gympakläder på ojämna veckor. Dock inga skor då F-barnen alltid är barfota (eller ”dansskor”). Detta är något som är positivt för motoriken. 

Önskar er en härlig helg!!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s